Schuilplaats

24
apr

Openbaringen 12:6

Nederland staat steevast in de top 10 van de meest gelukkige landen. Wat lijkt Openbaringen 12 dan ver van ons af te staan. Maar het gaat in dit tekstgedeelte om de kerk van alle tijden en plaatsen.
Het getal 1260 is een symbolisch getal; het staat voor een tijd van verdrukking en vervolging. Die tijd begint met Hemelvaart en dit is de tijd waarover geschreven is: wees waakzaam! Satan is woedend op de vrouw en richt zich op haar nageslacht. De duivel loert op ons!

Betekent de vlucht naar de woestijn dat je je moet onttrekken aan de samenleving; in isolement moet leven zoals de Amish? Nee, daarmee ban je het kwaad niet, omdat het kwaad in de mens zit. ‘Jullie zullen mijn getuigen zijn’ zegt Jezus. En zelf ging hij om met hoeren en tollenaars. De woestijn is dus niet isolement. Het is de plek waar je helemaal afhankelijk van God bent. Een plek van afhankelijkheid, die je alleen overleeft door je toevlucht te zoeken bij Hem. Een mens leeft niet van brood alleen, maar van het woord van God. Door je te voeden door het zondagse woord, te bidden, elkaar te ontmoeten, te zingen, Hem te ontmoeten.  

Misschien stap je je bed uit en direct de hectiek van de dag in en misschien kom je er op een gegeven moment achter dat de duivel je te pakken heeft gehad. Begin de dag met Hem om je te wapenen. We kunnen elkaar opbouwen en bemoedigen in geloof, maar ook God zelf komt ons te hulp met zijn Geest.