Krachtig leven in God

23
apr

1 Sam. 16:14-23 en Jes. 40:27-31

God geeft mensen regelmatig een knipoog. Herken je dat?
De HERE wil ons ook bemoedigen en innerlijke kracht geven. Zo belooft Hij in Jesaja 40: wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

Hierbij wil de HERE ieders taal spreken. Een van die talen kan muziek zijn, zoals het harpspel van David Saul tot rust kon brengen. Het is maar één van de talen van God. Zo zijn er talloze knipoogjes die God kan geven om jou aan te spreken (Via de spiritualiteitwijzer van de EO kun je ontdekken wat jouw talen zijn.)

We spreken verschillende talen, dus mag dat ook een rol spelen in onze gemeente. De een wordt meer aangesproken door eenvoud en soberheid in de dienst. Een ander zoekt het juist in bruisende diensten. Weer anderen zijn denkers. Of mensen die het uit het contact met anderen halen. Laten we het elkaar gunnen dat we elk in een eigen taal aangesproken worden. Misschien kun je je zelfs laten verrijken door de taal die door een ander gesproken wordt en zo zelf meertaliger worden.

God wil ons bemoedigen in ons dagelijks leven. Het kan ‘m in ogenschijnlijk heel gewone dingen zitten, die anderen toeval noemen: een roodborstje in de tuin, een bijzonder lied op een bijzonder moment, een heerlijk rustmoment op een ongedacht moment. Ga dat maar ontdekken en beleven! En als het gebeurt, zet er dan maar een vlaggetje bij.