Hierheen!

06
feb

ds. J.A.C. Weij – Kampen
Jesaja 55: 1-3

In dit bijbelgedeelte prijst Jesaja God’s boodschap als een marktkoopman aan.

1. Kom, eet en drink!
Hij prijst geen spullen aan. Hij prijst het echte leven aan. Mooi, voor altijd en gratis.
2. Een nieuw verbond
Hij biedt een God aan die er altijd voor je is. Een God die zegt: ik ben bij je. Jesaja heeft het over een hart-tot-hart relatie (een huwelijk) tussen God en ons. Een verbond dat lijkt op het verbond tussen God en David. Net als voor David wil God jou vasthouden en je leven leiden. God wil naar je toekomen.
3. Voor mensen zonder vertrouwen
Net als de ballingen in dit bijbeldeel, leven wij in een maatschappij in volle welvaart die denkt zonder God te kunnen. Maar wordt je daar gelukkig van? Geven wij in deze tijd niet ook geld uit zonder verzadigd te raken? Ontmaskert Jesaja met eeuwenoude woorden ons flinterdunne geluk?

Alleen in een relatie met God wordt je echt tevreden. Als God zegt: “Ik ben er voor jou!”. Alleen dat geeft grond onder je voeten. En een diepe blijdschap van binnen. Ik heb mijn God en dat is genoeg. Dat is leven in beste en puurste vorm. Ook voor jou en u. Gratis en voor niks. God wil die verbondsrelatie met jou sluiten. Hierheen!

Door Jezus is dit voor iedereen bereikbaar geworden. Jezus pakt Jesaja’s woorden op en vertaalt ze naar Zijn lichaam en bloed. Ze krijgen de functie van Jesaja 55: een nieuw verbond voor altijd. Kom! Zonder te betalen. Ontvang het leven in volheid van Jezus Christus onze Heer.