Een ongedachte paasgetuige

15
apr

Handelingen 19 : 5 
Ds. Jan Mudde

Jezus leeft! Paulus maakte de paasdag niet mee zoals de andere paasgetuigen en is daarmee een bijzondere getuige. Lang na Hemelvaart is Jezus ook aan hem verschenen. Uitgerekend aan hém – een miskraam noemt hij zichzelf, omdat hij Jezus’ werk teniet wilde doen en zijn volgelingen vervolgde. Maar godzijdank is dat nare woord niet het laatste woord. Jezus verschijnt zo duidelijk aan hem, dat zijn ervaring tot drie keer toe opgetekend is in Handelingen. Hij was een onverdacht paasgetuige, omdat hij de minst gedachte paasgetuige was. In één moment maakt zijn leven een draai van 180 graden als hij Jezus ziet. Er is maar één verklaring voor de omwenteling in zijn leven: Jezus leeft!

Die ervaring, die enorme geloofswending, kunnen mensen ook vandaag nog meemaken. Zoals Ina van Steenis. Ze heeft een heftig levensverhaal, hartverscheurend. Maar wat indrukwekkend hoe zij een ontmoeting met Jezus had, die haar leven weer meer dan de moeite waard maakte voor haar.

Door de brieven van Paulus kan ook jij die ontmoeting met Jezus hebben. En ook in anderen kunnen we Jezus herkennen en Hem ontmoeten. Gewoon in het dagelijks leven, ook thuis op je kamer. 

Ontmoetingen met Hem zijn zo waardevol. Dan ontdek je: Jezus leeft! Ook voor mij.