Een leesbare brief van God

22
jul

1 Tessalonicenzen 2 : 1-16

Ds. Jan Mudde

Kinderen ontwikkelen zich door dingen “na te doen”. En zo geldt het ook in geloof: dat begint toch voor veel mensen met het volgen van volgelingen. Paulus doet dat in deze brief ook: hij vertelt wat hij in geloof heeft gedaan zodat de Tessalonicenzen hem na gaan doen.

Dit gebeurt aankomende week door iedereen die een rol heeft in de impact-buurt: voor mogen doen wat geloven is. Maar niet alleen in het Voortingsplantsoen is dit belangrijk; voor ons allemaal is het cruciaal in onze eigen omgeving. Misschien ben jij namelijk wel het eerste contact dat iemand heeft met Jezus! Wat zou het dan mooi zijn als mensen door jou heen Jezus ontmoeten!

Paulus geeft in dit Bijbelgedeelte een schitterende schets van hoe je een leesbare brief van God kan zijn. Alles wat je doet moet uitstralen dat je betrouwbaar en integer bent, en dat het niet om jou gaat maar om God en de Liefde. In onze tijd is dat enorm belangrijk. Het vertrouwen in de Kerk is bedroevend laag. Schaam je desondanks niet om integer het Evangelie uit te dragen. Als wij dat doen, werkelijk leesbare brieven van God zijn, dan kan het niet anders dan dat het vertrouwen in de Kerk – en wat belangrijker is: de Heer van de Kerk – weer terugkomt.

Soms ben (of kun) je geen leesbare brief zijn. Dan laat jouw brief een schots en scheef handschrift zien. Begin daarom elke dag met een persoonlijk gebed. Vraag in dat gebed of God en de Heilige Geest je helpen om ook vandaag een leesbare brief van God te zijn.

Amen