Een eeuwige dans van pure liefde

16
mei
Ds. Jan Mudde
Johannes 17

In het Bijbeldeel van vandaag zien we het wonder van de perfecte harmonie, heiligheid en intimiteit tussen Vader en Zoon. Een eeuwige dans van pure liefde. Dit is een Eenheid die wij als mensen niet kennen; onze ego’s zijn hiervoor te groot.
 
De drie-eenheid van Vader, Zoon en Heilige Geest vormt geen gesloten cirkel maar een open cirkel. Door Zijn offer maakt Jezus het voor iedereen die gelooft mogelijk om in te treden in de cirkel en het eeuwige leven ontvangen. Christen worden is daarom veel meer dan een overtuiging. Of kiezen voor een normen/waarden patroon. Of lidmaatschap van een kerk. Het betekent dat je mag deelnemen aan die open cirkel. Wees niet bang. Je bent van Mij. Ik accepteer je, ik vergeef je en ik hou van je. Kom en dans!

En tegelijkertijd betekent Christen worden ook dat wij een open cirkel moeten worden. Wij mogen proeven van de echte liefde zodat anderen die echte liefde in ons zien. Wij mogen in de bron deelnemen zodat wij die liefde kunnen doorgeven. Zodat de wereld gelooft dat Jezus door God is gestuurd.

Ook al kan je niet dansen toch word je uitgenodigd door God en Jezus. Zij vragen ons om mee te dansen in Hun liefde. We hebben Hen nodig om zo te leren dansen. De Heilige Geest wil je vervullen zodat jij die mooie danser wordt.
 
Amen