LinksNederlands Gereformeerde Kerken

De Nederlands Gereformeerde Kerken vormen met 89 aangesloten kerken en ruim 33.000 kerkleden een van de kleinere kerkverbanden in Nederland. Het zijn gereformeerde kerken met evangelische trekken. 

De Wilhelminakerk is aangesloten bij het kerkverband de Nederlands Gereformeerde Kerken.Geloven in de stad

De regio Kennemerland kent een levendige christelijke gemeenschap. Meer dan 20 kerken uit deze gemeenschap vormen samen het netwerk Geloven in de Stad. Wij voelen ons, over kerkmuren heen, verbonden met elkaar. We ondersteunen en inspireren elkaar om ons geloof te delen met onze stadsgenoten en om onze liefde voor de stad in daden om te zetten.Serve the City

Serve the City is een vrijwilligersbeweging van een groep enthousiaste Haarlemmers die iets wil betekenen voor de inwoners van Haarlem en omgeving. In 2005 is Serve the City gestart in Brussel en heeft zich verspreid naar andere wereldsteden, en dus ook naar Haarlem, sinds 2012!
We willen met Serve the City aan mensen laten zien dat je met een klein gebaar een grote impact op je medemens kunt hebben.BIJBEL-IN christelijke boekhandel met muziek

De BIJBEL-IN stelt zich ten doel het Evangelie uit te dragen door verkoop van boeken en muziek en werkt bijna uitsluitend met vrijwilligers van de verschillende christelijke kerken uit Haarlem en omgeving.

Wat verkopen wij naast Bijbels?
Muziek, lectuur, bijbelstudie materiaal, kinderboeken

Adres: Gasthuisvest 17a, 2011 ET Haarlem - Telefoon: 023-5321622Het Meldpunt Seksueel Misbruik in Kerkelijke Relaties (SMKR)

is een initiatief van de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Nederlands Gereformeerde kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

De kerken, verbonden aan het Meldpunt, verklaren dat seksueel misbruik de grens overschrijdt van persoonlijke integriteit en slachtoffers ernstig beschadigt. Seksueel misbruik in kerkelijke relaties schaadt het vertrouwen dat de gezagspositie met zich meebrengt. Dit is in strijd met wat ons in Gods Woord wordt voorgehouden ten aanzien van de omgang met de naaste.

Heb je problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties?
Neem contact op, ook als je liever anoniem je verhaal kwijt wilt.

Christien de Ruyter, vertrouwenspersoon, 06 - 8108 0117 (ma - wo) of c.deruyter@meldpuntmisbruik.nl.
Ineke van Dongen, preventiemedewerker, 06 - 2005 4452 (di - vr) of info@meldpuntmisbruik.nl.

Misbruik melden (ook anoniem): 06 810 801 17, (ma - vrij, 9.00 - 17.00) of via het Meld formulier op de website; http://www.meldpuntmisbruik.nl/misbruik-melden/Homo in de kerk

Homoindekerk.nl is een handreiking om tot een christelijke omgang met homoseksuele gemeenteleden te komen en een Bijbels verantwoorde visie op homoseksualiteit te ontwikkelen. De website is een samenwerkingsproject van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Homoindekerk.nl richt zich op kerken, kerkenraden, kerkleden, ambtsdragers, pastorale werkers, jeugdleiders en ieder die zich betrokken voelt bij de plaats van homo’s in de kerk.

De website bevat persoonlijke verhalen, preken, artikelen, boekrecensies, toespraken, beleidsstukken, besluiten van kerken (landelijk en plaatselijk), catechese- en gespreksmateriaal en verwijzingen naar audio- en videomateriaal. Het materiaal is grotendeels geschreven of ontwikkeld binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken.Opinieblad OnderWeg (voorheen Opbouw)

OnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.Family7 is de 24/7 christelijke televisiezender van Nederland

Sinds 2005 zendt Family7 uit op televisie en internet. Inmiddels heeft Family7 een bereik van meer dan 2 miljoen huishoudens. Family7 is opgericht vanuit de passie en visie om Nederland te bereiken met het Evangelie. Dit doen we doormiddel van programma's die aansluiten bij veel verschillende doelgroepen.Baan7 is een jongerenevenement van de Levend Evangelie Gemeente uit Aalsmeer

Een plek om samen met heel veel toffe jongelui uit andere kerken God te ontmoeten. Zowel jongeren die God kennen en jongeren die Hem nog niet kennen komen elke eerste zondag van de maand. Ze beginnen met aanbidding met muziek van één van onze twee bands en hebben daarna een spreker die een bepaald thema behandeld. Je bent welkom op Baan7, ongeacht je achtergrond. Dus neem je vrienden mee!

Wanneer? BAAN7 is elke 1e zondag en BAAN7 GOING DEEP is elke 3e zondag van de maand, begint om 19 uur en eindigt rond 21.30 uur.

We gaan er regelmatig heen, wil je een keer mee? Laat het mij weten, in overleg met de clubleiding regelen we vervoer en zijn we samen uit en thuis!Events4Christ is een organisatie die allerlei Christelijke evenementen organiseert

Van een avondvullend concert programma tot een meerdaagse conferentie. Ook verzorgen zij de reserveringen van diverse concertorganisatoren.De Wittenberg

De Wittenberg biedt een leefgemeenschap en diverse onderwijsprogramma's. De leefgemeenschap is voor jongeren van 18 tot 28 jaar en wordt geleid door kernbewoners. Het onderwijs kent Een jaar Wittenberg, de Jongerenwerkersopleiding, Discipelschap in 80 dagen en diverse korte programma's. In het onderwijs op de Wittenberg staan Bijbelse verdieping, persoonlijke vorming en professionele toerusting centraal. Jaarlijks kiezen zo'n 40 jongeren voor een studie op de Wittenberg. Ruim 1.500 jongeren hebben inmiddels de Wittenberg gevolgd. Velen van hen zijn actief in hun kerkelijke gemeente of bij een christelijke organisatie in binnen- of buitenland. 

 

 

 

 

Topfoto250-001.jpg
 

Route | Contact | Over deze site